top of page

Startersadvies | Boekhouder Noordwijkerhout

 

Zzp'er worden: hoe gaat dat in zijn werk? Wellicht loopt je al even rond met het idee om zelfstandig ondernemer te worden en heb je nu besloten om het echt te gaan doen. Voordat je in het diepe springt is het belangrijk dat je een aantal stappen doorloopt. Wij hebben een aantal voorbeeld stappen voor jou opgeschreven waar wij jou als administratiekantoor graag mee helpen.

 

1. Een goede voorbereiding

​Beslissen om zelfstandig ondernemer te worden, doe je niet van de een op de andere dag. Hier gaat een goede voorbereiding aan vooraf. Op internet is al veel nodige informatie te vinden voor de startende ondernemer. Maar de kans is groot dat je met vragen blijft zitten. Zoals: Ga ik mijn administratie zelf doen? Of besteed ik mijn administratie uit aan een professionele boekhouder? Hoe zit het met de belastingen? Zijn er belastingadviseurs die mij kunnen ondersteunen? Welk administratiekantoor moet ik kiezen? Etc. Wil jij antwoorden op deze vragen? Maak dan een afspraak met Administratiekantoor Financieel Helder, wij kunnen al deze vragen voor jou beantwoorden. 

2. Ondernemingsplan schrijven

Een goed ondernemingsplan is eigenlijk onmisbaar. Hierin maak je jouw plannen concreet. In een ondernemingsplan breng je de gehele onderneming in kaart, wie zijn je potentiële klanten, waar en hoe bereik je deze klanten, zijn je ideeën haalbaar en heeft je onderneming een kans van slagen. Als je een financiering nodig hebt voor je bedrijf, vragen investeerders altijd om een ondernemingsplan. En hier kunnen wij jou bij helpen!

 

3. Rechtsvorm kiezen

Als beginnende ondernemer moet je een rechtsvorm kiezen. Je keuze heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid van je bedrijf en de belastingverplichtingen, administratiekantoor Financieel Helder adviseert jou graag.

 

4. Inschrijving Handelsregister Kamer van Koophandel

Elke onderneming moet worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Na je inschrijving in het Handelsregister, geeft de Kamer van Koophandel je gegevens door aan de Belastingdienst. Zij sturen je per post je BTW nummer toe. Hoe je dat vervolgens gebruikt, vertellen wij je graag. 

5. Afspraken vastleggen in een modelovereenkomst  

Zzp’ers zijn ondernemers, maar de Belastingdienst ziet dat soms anders. Daarom is het goed dat je samen met je opdrachtgever bepaalde afspraken vastlegt over jullie samenwerking. De Belastingdienst stelt hiervoor modelovereenkomsten beschikbaar. Daarmee voorkom je dat de Belastingdienst de samenwerking opvat als een verkapt dienstverband. Dit is geregeld in de wet DBA. De wet DBA wordt per 1 januari 2021 vervangen en wij vertellen je daar graag meer over.

 

6. Administratie opzetten

Maar weinig ondernemers kijken ernaar uit om hun administratie bij te houden. Maar uitstellen, dat is vragen om problemen. Een bijgewerkte administratie geeft inzicht en rust. Je weet precies hoe uw onderneming er financieel voorstaat. Een juiste administratie is ook een wettelijke verplichting. Het vormt namelijk de basis voor je belastingaangifte. Dit is iets waar wij als professioneel boekhoudkantoor graag mee helpen.

Financieel Helder kan je ook helpen bij het volgende: Administratieve dienstverlening en/of Fiscaal Advies

bottom of page